Tijger Hu Xing


De tijger gebruikt een harde, externe benadering van gevecht waarin kracht kracht ontmoet. Het doel is een tegenstander met een harde counterattack te verminken of te doden. Zijn primaire handwapens zijn de gesloten vuist en de tijgerklauw terwijl de trappen gewoonlijk laag en in het midden zijn en met grote kracht. Men traint de tijgerstijl om beenderen, spieren en pezen te ontwikkelen. De nadruk ligt, zoals past bij de tijger, op sterkte en de dynamische spanning, die omgezet wordt  in korte, harde, pittige bewegingen. Zoals in alle stijlen van kungfu, wordt één het dier.


Kraanvogel He Xing


De belangrijke kenmerken van deze stijl omvatten brede vleugelachtige bewegingen, met hoge schoppen, en de kraanvogelbek, een handwapen dat door  de vingertoppen en de duim stevig aan te sluiten wordt gemaakt .  De rug van de pols is ook een krachtig hulpmiddel, wordt dit genoemd Kraanvogel Hals (Koken). Omdat in zijn traditionele vorm  de Kraanvogelstijl voor modern gebruik onpraktisch is, heeft de stijl diverse wijzigingen ondergaan door de eeuwen heen en is vandaag één van de belangrijkste, gerespecteerde stijlen.
Luipaard Bao Xing


De stijl van de luipaard wordt ontleed als zacht subsysteem en wordt gebruikt om snelheid en kracht te ontwikkelen. De luipaard is een meester van teleurstelling.  Hij bedenkt elk mogelijk scenario alvorens het gebeurt.  De luipaardenklauw is een krachtige aanvallende techniek.  Hij wordt gebruikt om een smal doel, zoals een rib of een keel te raken.  Het kan ook worden gebruikt als backhand, en meshand zonder te veranderen.  De luipaard is een zeer gevaarlijke tegenstander.


Slang She Xing 


De meeste beoefenaars van de slangenstijl gebruiken een rechte, mobiele houding en baseren zich minder op ruiterstand van de meeste andere stijlen. De mobiele houding staat snelle vooruitgang en uitwijkend voetenwerk toe. Deze stijl maakt geen gebruik van een enkele keiharde slag. Vooral slagen in een hoog tempo zijn kenmerkend. Er zijn slangenstijlen die veelvuldig gebruik van lage vegen maakt.  De slang kan psychologische schade veroorzaken.  Een aantal slagen zijn er op gericht om vele bloedingen te veroorzaken, maar geen serieuze (zware) verwondingen


Draak Long Xing


De drakenstijl berijdt de wind.Dit wil zeggen dat de stijl meer volgt dan leidt. Geef geen opening weg voordat je tegenstander dat gedaan heeft. In tegenstelling tot Kraan, die ook zwaar op ontwijking als tactiek vertrouwt, vermijdt de Draak hoofdzakelijk door omwenteling van hoger of lager torso met weinig of geen houdingsbewegingen, terwijl de Kraanvogelstijl vaak het volledige lichaam van plaats laat veranderen. Beide stijlen gebruiken precisie-stoten, maar de draakstijl gebruikt ook alle andere technieken om een fysiek superieure tegenstander te verzwakken. De stijl van de draak wendt ook regelmatig lage vegende technieken aan.